Günümüzde artık bankalarla hemen hemen çalışmayanımız yok, hepimizin bir kredi kartı veya kredili ürünü bulunmaktadır.Bazen bu kredili ürünleri bilinçsiz bir şekilde kullanıyoruz. Bilinçsiz diyorum çünkü geç ödenen bir kredi kartı borcu veya kredi ürünü bize geri dönüşü uzun vadede çok zararlı olabiliyor. Bu tarz düzensiz ödemeler sonrası bir konut kredisi veya ihtiyaç kredisine ihtiyaç duyarak tekrar bankanın yolunu tutarak yeni bir başvuru yaptığımızda bankadan olumsuz veya red cevabı alıyoruz, peki neden ?
Çünkü bankalara yapmış olduğunuz geri ödemeler KKB bürosu tarafından kayıt altına alınır.Ve daha sonraki başvuru işlemlerinizde bu veriler kullanılarak sizin durumunuz değerlendirildikten ve kredi notunuza bakıldıktan sonra size kredi çıkar veya çıkmaz peki,nedir bu kredi notu, kredi notu nasıl öğrenilir ve kredi notu kaç olmalı sorusu aklınıza gelebilir.
Kredi Kayıt Bürosundan Kredi Puanı Öğrenme
Kredi notunuzun öğrenmenin birden fazla yolu vardır bunlardan birincisi telefon ve sms yolu ile ikincisi kullanmış olduğunuz internet bankacılığı mobil uygulamanız ve findekstir. Bunları uzun uzuna anlatmayacağız vermiş olduğumuz linklerden detaylı bilgiler alabilirsiniz. Ama kısaca bir bilgi aktarmek gerekirse findeksten ilk başvuru yaptığınızda ücretsiz kredi notu öğrenebilirsiniz.
Kredi notumuz kaç olmalı derseniz 1250 civarında bir kredi notu ortalaması sizin bankalardan kredi almanız için yeterli bir kredi notu olacaktır. Bu yüzden riskli not raporunuzu aldığınızda 1250 puan üzerindeyseniz pekte korkmanıza gerek yok.
Düzenli Ödemeler ile Kredi Notunu Yüksek Tutmak mümkün
Bu başlığımızda ne demek istiyoruz. Eğer siz kredi kartınızı düzenli olarak bir gün bile geciktirmeden ödüyorsanız. Kredili ürününüzü günü gününe geri ödemesi yapılıyorsa her yaptığınız bu düzenli ödeme sizin kredi notunuzu üst seviyeye çıkaracağını bilmenizi isteriz. Bu yüzden bankalardan kullandığınız kredili ürünlerdeki geri ödemelere ekseriyette dikkat etmelisiniz. Konu ile ilgili detaylı bilgiye kaynak linkten ulaşabilirsiniz sevgilerimle.
Kaynak : https://finanskredirehberi.com/