Hayatta başarı elde etmek için o başarıyı hedeflemek gerekir. Bir şeyi başarmada ayağı sağlam basan bir hedef olması ilk sırada gelmektedir. Hedefi belirledikten sonra, o işi gerçekleştirmek için yapılması gerekenler belirlenmeli sonrasında da bunlar adım adım yapılmalıdır.
Hayatımızda büyük rol oynayan eğitimimiz için ise maalesef hedef belirleme fazla yapılmamaktadır. Sınav sonrası puana göre yani mevcut duruma göre seçim yapılmaktadır. Bunun yerine önceden hedefler çok iyi bir şekilde belirlenmelidir. Hangi şehir, hangi üniversite, hangi bölüm çok iyi bir şekilde önceden belirlenmelidir. Belirlenen bölümün taban puan analizi yapılmalıdır.
Hedeflenen taban puan için sınavda hangi dersten kaç net yapılmalı gibi puan hesaplama yapılmalıdır. Mevcut durumun analizi için öncelikle kendini test etmeli, ders başarı oranları ve konu hakimiyetleri belirlenmelidir. Sonrasında hangi konudan kaç adet soru geldiğini bakılarak eksik konulara yönelinmelidir.
Sınavlara hazırlanırken soru şekilleri de önem arz etmektedir. Kurumun yaptığı diğer sınavlarda aynı konudaki diğer soruların ne tarz olduğu incelenip analiz edilmelidir. Konu değişikliklerine bakılmaksınız son yılların çıkmış soruları incelenmelidir.
Hedeflerinize ulaşmanız dileğiyle…