telsiz teleefon

Telsiz Telefon Modelleri Nereden Nereye Geldi Hey Gidi...

  • 2

Telefon Santrali Sisteminin Kurumsal İletişimdeki Rolü

İşletmeler kâr etmek için yapılır ve işin düzgün yürütülmesi, etkili ve verimli bir iletişim sistemine sahip olmak çok önemlidir. Tüm operasyonların sorunsuz işlemesi mümkün olmayan işin en hayati kısmı olarak kabul edilebilir.

Bu nedenle işletmelerin iletişim teknolojisindeki en son yenilikleri benimsemeleri önem kazanmaktadır. Tüm iletişim yöntemleri arasında Telefon Santrali sistemleri en hızlı ve en yaygın kullanılan ortamdır. Günümüzde telefon sistemleri hem kişisel hem de profesyonel kullanım için vazgeçilmez hale gelmiştir. Değişen zamanlarla, farklı iş dünyaları arasındaki iletişimin temel bileşeni haline gelmiştir. Ses ve verilerin daha iyi iletişimi ve aktarımı için günümüz telefon santrallerine birçok gelişmiş özellik eklenmiştir.

 

Maliyet Tasarrufu ve Düşük BT Altyapısı: Özel telefon hatlarına olan ihtiyacı ortadan kaldırır ve ses ve veri ağlarını tek bir sisteme entegre eder. Ayrıca, aramalar İnternet üzerinden gönderildiği için, yerel ve uluslararası aramaların maliyetlerini de azaltırlar.

Esnek Dağıtım Seçenekleri: Şirket içinde veya Bulutta dağıtılabilir ve bu da işletmelere kuruluşlarına uygun iletişim çözümünü seçme özgürlüğü verir.

Gelişmiş özellikler: Yazılım tabanlı telefon sistemleridir. Bu, diğer sistemlerin entegrasyonu ve sohbet, faks ve müşteri ilişkileri yönetimi (CRM) platform entegrasyonu gibi daha fazla kapasitenin dahil edilmesi için daha fazla fırsat sağlar.

Geliştirilmiş Çok Konumlu İletişim: Sesli mesaj depolama, dizin hizmetleri, uluslararası çağrı yönlendirme ve uç nokta yönetimi gibi birçok işlevin tümü merkezi bir konumda ele alınabilir. Bu, uzak veya şube ofislerinde ek ekipman ve personel ihtiyacını azaltır.

Kolay bakım: Geleneksel telefon teknolojisine dayalı telefon sistemlerinde basit hareketler, eklemeler veya değişiklikler (MAC’ler) yapmak zordur ve genellikle bir teknisyenin yardımını gerektirir. IP tabanlı telefon sistemleri kurum içi personel tarafından birkaç dakika içinde güncellenebilir.

Hareket halindeyken sık sık telefon görüşmeleri yaparız. Burası bir DECT telefonun sınırlı olduğu yerdir. Ve bu sınırlar iç mekanlarda 50 metre ve dış mekanlarda 300 metredir. Mesafe, baz istasyonu ile ahize arasında beton, çelik veya ağaç gibi malzemelerin olup olmamasına bağlıdır. Standart DECT aralığı yeterli değilse, aralığı önemli ölçüde artırmak için bir DECT tekrarlayıcı kullanılabilir.

ECT esasen ses iletimi için tasarlanmıştır. VoIP (İnternet telefonu) ve ilgili veri aktarımı o kadar başarılı hale geldikçe, DECT’in bu özellikleri de kullanabilmesi zamanı gelmişti. Ses iletiminin yanı sıra podcast gibi multimedya ve geniş bant uygulamalarının kullanımını desteklemek için “Kablosuz İleri Teknoloji – İnternet ve Kalite” veya kısaca CAT-iq piyasaya sürüldü.

Bu yeni profil, telefon görüşmeleri yaparken ve bir DECT sistemindeki ses akışı veya akıllı ev işlevleri gibi İnternet servislerinde HD kalitesinin kullanılmasına izin vermek için kullanılabilir. Bu, birkaç ses kanalını gruplayarak mümkün olur.

İlgili mesajlar